Film for seniorer

En reise i filmens verden på bibliotek og seniorsentre i Oslo: filmvisninger for seniorer i Den kulturelle spaserstokken.

Stiftelsen Festivalkontoret tilbyr tilrettelagte, oppsøkende visninger på seniorinstitusjoner og bibliotek i Oslos bydeler. Dette er et tilbud til seniorer som av ulike årsaker sjelden får ta del i opplevelsen av å være på filmfestival, eller som i begrenset grad får muligheten til å ta seg en tur på kino.

Vi viser nyere filmer fra hele verden med norske undertekster. På sykehjem der beboerne har dårligere helsetilstand og i større grad er rammet av demens, tilbys tilgjengelige produksjoner med norsk eller nordisk språk. Eksempler på filmer vi har vist er Kedi (2016), Our Last Tango (2015), The Lunchbox (2013), Fornærmelsen (2017), Den grønne sykkelen (2012), Tårnet (2018), Kvar song ei soge (2016) og For vi er gutta (2018).

Den kulturelle spaserstokken

Med støtte fra Oslo Kommune tilbys et gratis opplegg som kan bestilles av sykehjem, seniorsentre og bibliotek (ett arrangement per sesong). Det tilbys enkel servering i forbindelse med filmvisningene. Visningene foregår på dagtid og Stiftelsen Festivalkontoret stiller med nødvendig teknisk utstyr. Alle filmer er tekstet på norsk.

På menyen i år har vi to filmer, som hver på sin måte omfavner både kjærligheten og livet:

GULED OG NASRA
(Khadar Ahmed, Somalia) er filmen om det lykkelige ekteparet, som får hele tilværelsen snudd på hodet når Nasra blir syk.

MEMORY BOX
(Joana Hadjithomas & Khalil Joreige, Libanon) handler om tenåringsjenta Alex, som nøster i sin mors historie fra et krigsherjet Libanon på 80-tallet.

Filmvisningene blir introdusert av filmformidlere.

Her er en oversikt over hvor og når filmene vises:

Tøyen Bibliotek – Seniorvisning
Torsdag 18.januar kl. 13:00
MEMORY BOX

NKS Grefsenlia
Onsdag 24.januar kl. 17:00
MEMORY BOX

Grønland Seniorsenter
Onsdag 31.januar kl. 12:00
GULED OG NASRA

Sagene Seniorsenter
Mandag 5.februar kl. 17:30
GULED OG NASRA


Majorstua Bibliotek – Seniorvisning
Mandag 12.februar kl. 17:00
GULED OG NASRA

Ullevål Hageby Seniorsenter
Torsdag 28.februar kl. 13:00
GULED OG NASRA

Frogner Seniorsenter
Fredag 3.mai kl. 13:00
GULED OG NASRA

Øvrig tilbud til seniorer

Dersom sykehjemmet/ seniorsenteret faller utenfor tilbudet som kan gis gjennom Den Kulturelle Spaserstokken (eksempelvis dersom man ønsker flere arrangementer i løpet av året), eller tilbud ønskes fra grupper av seniorer utenfor institusjonene, kan Festivalkontoret tilrettelegge for visning etter privat avtale.

For mer informasjon, ta kontakt på [email protected]