Våre filmfestivaler

Våre festivaler

Film fra Sør er verden som kommer til Oslo. En verden av snåle, gripende, rystende og lattervekkende historier som treffer en i magen og åpner hjerter. Med det nyeste og beste fra Afrika, Asia og Latin-Amerika, bringer hovedstadens eldste filmfestival oss nærmere kulturer noen har sterke bånd til og andre liten peiling på. I samspill med de mektige fortellingene gjør internasjonale gjester og spennende samtaler Film fra Sør til en av byens viktigste kulturarenaer.

Filmfestivalen Arabiske Filmdager viser utelukkende filmer fra og om den arabiske verden, for et stadig økende publikum. Gjennom gode filmopplevelser, besøk av internasjonale filmskapere, aktuelle debatter og begivenheter i løpet av året er Arabiske filmdager en viktig arena for filmkulturell utveksling.

Oslo Pix Filmfestival gir deg filmene du bør bry deg om akkurat nå, uavhengig om de kommer fra et studio i Hollywood eller er en indiefilm fra Serbia. Vi er til for alle som trekkes mot originale og grensesprengende fortellinger, om det er gjennom eksklusive førpremierer eller tidløse klassikere. Vi løfter frem den nordiske filmen med konkurranseprogram for fiksjon og dokumentar, og dyrker europeisk og amerikansk kvalitetsfilm.